Product: Jack (versie 6)

 • Standaardsysteemkaarten Berry Westra, Biedermeier, Acol, SAYC, Moscito, Precisie en vele anderen
 • Biedwedstrijden
 • Meer dan 100 conventies
 • Spelen via netwerk
 • Professor Jack analyseert en adviseert na afloop van het spel
 • Speel competitie in de virtuele club
 • Definieer speelsterkte individuele computerspeler
 • Volledige PBN ondersteuning
 • Zeer veel bijgeleverde toernooien met frequentiestaten
 • Echte Nederlandse speelkaarten van Carta Mundi
 • Spellen in toernooivorm, willekeurig of volgens spelprofiel
 • Wereldkampioen in 2001, 2002, 2003, 2004, 2006, 2009, 2010, 2012, 2013 en 2015

Jack is ontwikkeld door bridgers voor bridgers. De mogelijkheden van Jack overtreffen die van alle overige bridgeprogramma's. Naast de uitzonderlijke bied- en speelsterkte van Jack is er zeer veel aandacht besteed aan de gebruikersvriendelijkheid.

Op deze pagina

inhoud[ Uiterlijk | Gebruiksgemak | Toernooien en competities | Bieden en spelen | Vele extra's ]
versies[ Vorige versies | Wijzigingen Jack 6 tov Jack 5 | Jack 6 updates ]
info[ Demo | Systeemeisen | Tablets | Bestellen ]


Uiterlijk

Jack heeft een fraaie, gebruiksvriendelijke, interface. De rustige, ergonomische vormgeving draagt bij aan een ontspannen gebruik. Bent u niet helemaal tevreden met het standaarduiterlijk van Jack, dan zijn er zeer veel mogelijkheden om het uiterlijk naar u eigen smaak in te stellen. Vrijwel alles is instelbaar: de kleuren, de achterkant van de kaarten en de vorm van de speeltafel zijn er maar een paar.
Bij Jack staan de mooie speelkaarten niet alleen op de buitenkant van de doos, maar speelt u er ook gewoon mee op het scherm. U heeft de keuze uit Nederlandse, Engelse (oftewel internationale), Duitse of Franse speelkaarten. Deze kaartensets zijn allemaal gebaseerd op de speelkaarten van Carta Mundi. En vind u de ronde hoekjes aan de speelkaarten eigenlijk niet mooi, dan maakt Jack deze gewoon recht. Heeft u liever geen plaatjes maar grote cijfers en letters op de speelkaarten, dan heeft Jack ook daar een aparte kaartenset voor.

Gebruiksgemak

De volledig grafische gebruikers interface is ontwikkeld door bridgers voor bridgers. Bij Jack zit een handleiding voor als u de belangrijkste mogelijkheden op uw gemak wilt doorlezen. Daarnaast zit in het programma zelf een uitgebreide helpfunctie met zeer veel voorbeelden. De tip van de dag helpt u om de mogelijkheden van Jack sneller onder de knie te krijgen.
U heeft de keuze om het gesproken bieden en spelen in te schakelen, in dat geval hoort u de stem van Berry Westra.
Het programma is bijzonder vriendelijk. U kunt met alle kaarten open spelen, kaarten terugnemen en een spel te alle tijde opnieuw beginnen. Om het speelgenot te vergroten kunt u van alles instellen. Met Jack kunt u claimen, en zelfs de vriendelijkheid waarmee de computer vervolgens uw claims moet inwilligen is instelbaar. Na afloop van een spel kunt u het direct door Jack laten spelen en uw resultaat vergelijken met dat van Jack. Hoe Jack het spel biedt en speelt kunt u opslaan en later nog eens nakijken. Uw eigen aantekeningen bij een spel kunt u gewoon in Jack maken en opslaan.

Met de spelprofiel functionaliteit kunt u spellen aan laten maken die aan een bepaald criterium voldoen. Bijvoorbeeld een bepaald biedverloop, een bepaalde verdeling, voor NZ gecombineerde intervallen of veel simpeler: aantal speelslagen of aantal punten, bijvoorbeeld: Zuid heeft 20-22 punten. Zeer nuttig om te oefenen. Een leuke mogelijkheid is dat u voor elk profiel de statistische kans kunt laten uitrekenen. Bijvoorbeeld de kans op een 1SA opening.
Jack heeft alle mogelijke spellen genummerd en u kunt elk spel opvragen per nummer. Dit nummer is wel heel erg groot. U heeft hierdoor de zekerheid dat u een spel nooit nog een tweede keer krijgt (tenzij u dat wilt natuurlijk)
Afdrukken naar de printer is goed verzorgd. Daarnaast is uitvoer naar HTML mogelijk. Dit bestandsformaat stelt u in staat de uitvoer direct op het internet te plaatsen (eventueel eerst aangepast met uw favoriete tekstverwerker) of naar uw partner te emailen.
Een spel invoeren is zeer gemakkelijk. Zo kunt u de spellen van de clubavond eens door Jack laten bieden en spelen.

Toernooien en competities

Jack beschikt over uitgebreide toernooi functies. Jack biedt de mogelijkheid om zelf toernooien aan te maken. Zowel paren, butler als viertallen. Daarbij is zelfs aan te geven hoeveel ronden/deelnemers er zijn. Jack speelt het toernooi dan voor alle deelnemers en zorgt voor de nodige variatie in de contracten en resultaten. Daarnaast kan vrijwel iedere PBN naar een toernooi omgezet worden.
U kunt de toernooien meerdere malen en onder een andere gebruikersnaam spelen. Zo kan met meerdere gebruikers aan een toernooi meegedaan worden. De toernooiresultaten zijn overzichtelijk op de printer af te drukken.

Als start van uw eigen toernooienverzameling treft u op de CD een 62-tal toernooien (met meer dan 200 zittingen) aan, waarin u meespeelt met Jack als partner. Deze toernooien zijn reeds eerder op Jack's website geplaatst. Nog steeds verschijnen regelmatig nieuwe toernooien, en u kunt natuurlijk de Toernooien 2002 CD met geannoteerde toernooien aanschaffen.
Extra bij Jack zijn de finales van de computerbridge wereldkampioenschappen.

Jack heeft ook een ingebouwde virtuele club, de JackBridge club, compleet met promotie en degradatie. U speelt met Jack als partner in een competitie temidden van verschillende computer persoonlijkheden. Er zijn zes verschillende lijnen en naarmate u in een hogere lijn speelt zullen de computerspelers sterker worden. Zowel paren als viertallen competities zijn mogelijk. Vanzelfsprekend kunt u de duur van de competitie, de sterkte van de andere spelers, en of uw tegenstanders hun eigen systeemkaart of de uwe gebruiken instellen. Probeer de hoogste lijn te bereiken en de kampioen van de club te worden.

Bieden en spelen

Jack bevat de sterk verbeterde bied- en speelmodule, waarmee in Verona 2006 op overtuigende wijze het Wereldkampioenschap Computerbridge is gewonnen. Voor het spelen zijn meer dan 30 speelniveaus aanwezig met extra opties om de bied- en speelstijl te veranderen. De uitkomst- en signaleermethode zijn zeer volledig en in te stellen naar persoonlijke voorkeur.
Zowel tijdens het bieden als tijdens het spelen kunt u Jack om een hint vragen.
Jack heeft een nieuwe methode voor het spelen van willekeurige spellen: de compensatie telling (in Nederland ook wel bekend onder de naam Thuisbridge). De sterkere partij krijgt strafpunten. De strafpuntentabel is instelbaar.
U kunt Jack gebruiken voor het analyseren van bied- en spelsituaties. Jack laat zien waarover hij nadenkt.

Jack's biedkennis is zeer uitgebreid en bevat o.a. de normale Nederlandse systemen Nederlands Acol en de drie Biedermeier systeemkaarten (rood, groen en blauw), drie systeemkaarten gebaseerd op de leermethode van Berry Westra (Berry Westra voor Starters, Beginners en Gevorderden). Uiteraard ontbreken ook 2/1 mancheforcing (2/1 MF), Standard American Yellow Card (SAYC), Moscito (een sterke klaver systeem ontwikkeld door de Australische international Paul Marston) Bridge World Standard en Jack Bali (exact de kaart zoals gebruikt in Bali 2013) niet.
Gebruikmakend van de meer dan 100 instelbare conventies en de standaardsysteemkaarten kunt u ook een eigen systeemkaart samenstellen. Verder is de stijl van volgen in te stellen en bijvoorbeeld ook of u een extra troefje aangeeft na azenvragen.
Bij het bieden kunt u kiezen voor Fitpunten. Na het ontdekken van een fit is het verstandig om de hand te herevalueren. Jack doet dit door middel van fitpunten. Door Jack's op Berry Westra's methode gebaseerde methode over te nemen leert u het juiste bieden in fitsituaties. Overigens kunt zelf aangeven hoe Jack moet herevalueren als u geen aanhanger bent van Berry's methode.

Ook op didactisch gebiedt heeft Jack heel wat te bieden. Zo kunt u na afloop van een spel aan Professor Jack vragen wat hij van uw bieden en spelen vond. Hij legt precies uit waar en waarom hij het ergens niet mee eens was. Zowel bij het bieden als bij het spelen.

Vele Extra's

 • Jack bevat 's werelds snelste double dummy probleem oplosser. Op elk moment kunt u opvragen of een spel nog wel te maken is met open kaarten.
 • Jack is meertalig, u kunt omschakelen op Nederlands, Engels, Duits, Frans, Pools of Italiaans. Jack biedt u tevens de bijbehorende speelkaarten.
 • Speel bridge over een lokaal netwerk of over het internet.
 • Ondersteuning van verschillende puntentellingen: robber, paren, viertallen, cross-imps, compensatie en anderen.
 • Afdrukmogelijkheden. Spellen kunnen afgedrukt worden naar zowel de printer als naar HTML bestanden.
 • Zoek naar nieuwe bestanden. Voor het aanbrengen van updates hoeft u niet meer te downloaden en op te starten. Door middel van een menukeuze laat u Jack controleren of er iets nieuws is (update, toernooien, onderwerpen voor lering en vermaak) en als dat zo is kunt u ze direct installeren en gebruiken.


Vorige versies


Jack versie 5.x

Jack versie 4.x

Jack versie 3.x

Jack versie 3 AB

Jack versie 2.x

Jack versie 1.x

Overzicht wijzigingen Jack 6 tov Jack 5

Op onze Jack 6 service pagina treft u een beschrijving van de toegevoegde functionaliteit aan.

Jack 6 updates

Zodra deze beschikbaar zijn worden gratis updates voor Jack 6 op onze Jack 6 service pagina gepubliceerd.


Demo

Probeer onze geheel vernieuwde demo eens uit. In deze demo speelt Jack op volle sterkte en is het biedsysteem geheel instelbaar. De demo bevat naast 12 willekeurige spellen ook een toernooi van 21 spellen.

Systeemeisen Jack 6

Windows
De software werkt ook op Windows-pc's zonder CD-rom speler.
De installatie van Jack is pas compleet nadat u Jack geactiveerd heeft.

Tablets

Tablets, zoals de iPad, hebben doorgaans een ander besturingssysteem (iOS of Android) en voldoen niet aan de systeemeisen.
De uitzondering hierop vormen tablets die draaien onder Windows 8 en voorzien zijn van een Intel X86 compatible CPU. Een Windows 8 tablet die is uitgerust met een ARM processor voldoet niet aan de systeemeisen. Voor meer informatie kunt u zich tot uw tablet-leverancier wenden.

Bestellen

U kunt Jack eenvoudig online bij ons bestellen of in de winkel kopen. Bestellen gaat via uw eigen e-mail programma, als deze links bij u niet werken dan kunt u bestellen door een email te sturen naar info@jackbridge.nl .
Kijk bij onze verkoopinformatie voor alle gegevens.